December havi krónika

Ez a hónap leginkább az ünnepvárás jegyében telt intézményünkben.

December 4-én kezdődött valamennyi osztály részvételével a tantermek, a közösségi helyiségek ünnepi pompába öltöztetése. Az iskola valamennyi tanulója lelkesen díszítette az iskolát. Ezen a napon rendeztük az osztályonkénti Mikulás kupát is. 
A Mikulás kupa bajnokai korosztályonként: 
2.osztály csapata
3. osztály csapata
6.a osztály csapata

December 6-án ellátogatott hozzánk a Mikulás is és valamennyi gyereket megajándékozott.

December 8-án Ányos-napi megyei rajzverseny eredményhirdetésére került sor Nagyesztergáron. Több tanulónk is a „Díjazott” elismerést hozta el. Felkészítő tanáruk Gárdonyi Anikó volt. 
Gróf Lia 1. osztály
Jónás Bernadett 8.b osztály
Halasi Martin 6.a
Piller Anna 7. osztály
Gratulálunk valamennyi díjazottnak!

December 9-én, és 10-én adventi gyertyagyújtáson szerepeltek a 2. és a 3. osztályos tanulóink Balatonkenesén és Balatonakarattyán. Felkészítő tanáruk Szabóné Németh Borbála volt.

December 12-én a Bázisiskola 2. bemutató órájára került sor matematika tantárgyból Álich Klára irányításával. Az idelátogatottak elismerően nyilatkoztak az intézményben folyó szakmai munka színvonaláról.

December 14 -én csütörtökön az alsó tagozat Veszprémben a műjégpályán korcsolyázott. Voltak akik már profi módon siklottak a jégen, voltak olyanok is akik most ismerkedtek a korcsolyázás alapjaival. Lényeg, hogy a nap végén már mindenki felszabadultan siklott a jégen és szerencsére semmilyen baleset nem fordult elő. Jó kezdeményezésnek bizonyult, hogy az alsó és a felső tagozat két különböző napon vesz rész ezen a sportnapon. A jövőben is így szándékozunk megszervezni ezt a már hagyománnyá váló eseményt.

Ugyanezen a napon rendeztük a 7.-8. osztályos Futsall versenyt 4 csapat részvételével, ahol tanulóink a 3. helyezést érték el.

December 15-én a várva várt karácsonyi vásárt rendeztük, ahol főleg az alsó tagozatosok árulták, cserélték a megunt, valamint az általuk annyira vágyott játékokat, tárgyakat. Jó érzés volt nézni a kis pénzükkel való kezdetleges bánást.

December 20-án tartottuk az iskola sportcsarnokában a karácsonyi műsort, ahol tanulóinkat egy csodálatos, hatalmas méretű karácsonyfa várta. Színvonalas műsor keretében hangolódtunk az ünnepre.

Másnap a felső tagozatosok indultak Veszprémbe korcsolyázni, ahol ők is nagyon jól érezték magukat. Itt sem történt semmiféle baleset.

Délutántól kitört a téli szünet, melyet tanulóink már nagyon vártak a pedagógusokkal együtt.