Szakkörök

Intézményünk kibővült szakkör kínálattal vár minden érdeklődő diákot a foglalkozásokra. Honlapunkon minden fontos tudnivalót megtalálhatja az iskolánkban fellelhető szakkörökről. A Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola élményekben, tapasztalatban és tudásban gazdag órákat biztosít minden növendéke számára! Reméljük, hogy Ön is megtalálja a gyermekéhez leginkább közel álló elfoglaltságot! Kellemes Böngészést kívánunk!

Jelentkezni minden év végén és tanév kezdetének első hetében!

Kézilabda-szakkör:

Iskolánkban természetesen lehetőség nyílik az egyik legnépszerűbb csapatsportágba való bekapcsolódásba. A kézilabda-szakkör a Kézilabda Szövetség keretein belül korszerű eszközök segítségével ismerkedhetnek meg a kézilabda alapjaival a fiatal növendékek, akik a különböző korosztályos diákolimpiai tornákon is megmutathatják tudásukat. Igazi közösségi élmény vár minden jelentkezőre, melynek keretein belül megtanulhatják, milyen egy igazi csapathoz tartozni! Edző: Gajdán Gréta

Kosárlabda-szakkör:

Tanulóink évek óta szerepelnek eredményesen a városi, regionális és országos Diákolimpia megmérettetéseken. Intézményünkben a Kosárlabda Szövetség keretein belül vesznek részt az edzéseken. A kosárlabda-foglalkozás pozitívan hat a tanulók rendszeres testmozgásához való viszonyára. Edző: Mérész Csaba

Karate- szakkör

Tanulóink nagy létszámban vesznek részt  iskolánkban történő edzéseken. Hagakure Sportegyesület délutánonként tanórákat követve tartja edzéseit heti 2 alkalommal.

Kiemelt cél a tehetséggondozás. Edző: Kelemen Krisztián

Kid-Box- szakkör

Fiúk-lányok számára indult 2023. szeptemberében ez az új sport. Heti 2 alkalommal edzenek a gyerekek délutánonként.

Edző:

Tanulásmódszertan-szakkör:

4. osztályos tanulók számára indult 2023. szeptemberében ez a szakkör. Cél, hogy a 4. osztályos tanulóinkat megtanítsuk tanulni. Intézményünk számára  fontos az alsó tagozatból-felsőtagozatba lépésnél a  minél zökkenőmentesebb folyamat támogatása. Ezeken a foglalkozáson ismerkednek különböző tanulási technikákkal.

Mentálhigiénés szakkör:

7. osztályos tanulónk számára hirdetjük meg. Tapasztalataink alapján diákjaink a központi felvételi vizsga alkalmával stesszhelyzetbe kerülnek, így kihívásként élik meg a tudásmegosztás folyamatát. A stresszkezelés módszertanával, kezelési lehetőségeivel ismerkednek meg ezen életszakaszuk során.