Gondolatok az októberről

Krónika az október havi programokról
Ez a hónap bővelkedett eseményekkel, beindultak a diákolimpia versenyszámok labdarúgásban, atlétikában, mezei futásban, valamint úszás sportágban. 
 
Október 3-án Veszprémben rendkívül magas érdeklődés mellett rendezték meg a „Köztársaság” Kupát, ahol Varga Gréta 8. osztályos tanuló ismét a dobogó legmagasabb fokára állhatott 2000m síkfutásban. Szintén ebben a versenyszámban Vass Flóra 6. a osztályos tanuló előkelő 3. helyet szerzett.Művészeti Iskolás diákjaink ezen a napon a Művészetek Házában jártak, Maurer Dóra, a magyar neoavantgárd egyik legjelentősebb alkotójának tárlatát tekintették meg, majd önálló alkotómunkában is kipróbálhatták magukat.
 
Október 4-én papírt gyűjtöttünk. Rekordmennyiségre sikeredett az összegyűjtött papír mennyisége. Ettől a tanévtől az osztályok kapják meg a gyűjtésért járó összeget, így valamennyi osztály a számára leginkább megfelelő programra, kiadásra költheti. Tavasszal szintén rendezünk egy ilyen gyűjtést, már most mindenkit bíztatunk, hogy folyamatosan gyűjtse a papírt, amivel gyarapíthatja osztálya vagyonát. 
 
Október 5-én állatsimogatót tartottunk az iskola udvarán, ahová mindenki behozhatta a számára legkedvesebb állatot. Ezt a programot leginkább az alsó tagozatos tanulók élvezték.
 
Október 6-án színvonalas műsor keretében emlékeztünk meg az Aradi 13 vértanúról. A műsort a 6. évfolyam adta, felkészítő tanáraik: Siposné Kórusz Zsuzsanna és Galambos Kitti voltak. 
Ugyanezen a napon a 8. évfolyam tanulói Pályaválasztási rendezvényen vettek részt a veszprémi Arénában. Az elmondottak alapján a végzős tanulók sok, hasznos információval gazdagodtak, ami segíti őket a sikeres pályaorientációban. 
 
Október 9-én a felső tagozatos tanulók egy csoportja Budapesten az „Operakaland” program keretében nézték meg a Figaró házassága című művet. E mestermű megtekintése komoly érzelmi töltést biztosított tanulóink számára.
 
Október 12-én a 8. évfolyam tanulói Veszprémben „Testünk a csoda” interaktív kiállításon vettek részt, mely szervesen kapcsolódik a biológia tananyaghoz. 
 
Október 13-án a felső tagozatosok legjobb matekosai a Bólyai matematika versenyre utaztak, ahol matematika képességeiket mutathatták be. Ezen a napon rajzos gyerekeink részt vettek a Balatonszemesi Reich Kàroly rajzversenyen, ahol szép eredményeket értek el:
 
Két I. hely: Schaermann Liza, 
I és III. hely: Bocsi Jàzmin Hanna, 
II. hely: Kovàcs Szimonetta, 
Részt vett: Magyar Júlia.
 
Gratulálunk valamennyi díjazottnak!
 
Október 16-án az alsó tagozatból 84 tanuló Veszprémben a Petőfi Színházban tekintette meg a Hamupipőke mesejátékot. A gyermekkor –e klasszikus darabja osztatlan sikert aratott. 
Október 18-án szenzációs időben rendezték meg Vörösberényben a Mezei futás diákolimpia körzeti döntőjét, ahol 4 korcsoportban, és mindkét nemben neveztünk. 40 tanulót neveztünk be, 4 csapatunk éremmel tért haza.
 
Érmeseink: 
I. Korcsoport lány csapatverseny: 1 helyezés 
Csapattagok: Revucky Antónia, Gyűrűs Lilla, Spengler Csenge, Éliás Klára, Nagy Barbara
I. korcsoport lány egyéni összetett verseny: 
1. Éliás Klára
2. Gyűrűs Lilla
III. korcsoport lány csapatverseny: 3. helyezés
Csapattagok. Vass Flóra, Kovács Szimonetta, Andrejka Zita, Pupos Dorina
IV. korcsoport lány csapatverseny: 3 helyezés
Csapattagok: Ormai Hanga, Szíjártó Boglárka, Schauermann Liza, Varga Gréta Barbara
IV. korcsoport lány egyéni összetett verseny: 
1. Varga Gréta Barbara
IV. korcsoport fiú csapatverseny: 2. helyezés
Csapattagok: Ármós-Éliás Dániel, Lukács Dániel, Papp Kevin, Simon Patrik
IV. korcsoport fiú egyéni összetett verseny: 
2. Ármós- Éliás Dániel
 
Gratulálunk valamennyi díjazottnak!
 
Október 19-én a 8. a osztályosok Balatonfüredre a Lóczy laborba látogattak el, ahol a természettudományos tantárgyak kísérleteit végezhették színvonalas, modern laboratóriumi keretek között. 
 
Október 20-án iskolai ünnepély keretein belül emlékeztünk 56-os forradalom balatonkenesei, és balatonakarattyai eseményeire, mártírjaira. 
A műsort a 7. és 8. osztály tanulói adták, felkészítő tanáraik: Révfalusiné Pácelt Gabriella és Bakos Péter voltak. Az elhangzott népdalt Szabóné Németh Borbála felkészítésével Várady Lilla előadásával hallhattuk. A szép díszletek Gárdonyi Anikó munkáját dicséri. 
 
Október 23-án a rossz idő ellenére tanulóink a városi megemlékezésen is műsorral kedveskedtek az ünneplő balatonkenesei lakosoknak.
 
Október 25-én egy busznyi tanulót vittünk Küngösre az Egészségház avatójára, ahol tanulóink egy rendhagyó testnevelés órán vehettek részt, valamint itt jutalmazták az erre a rendezvényre meghirdetett rajzpályázat nyertesit is. Számos, szép eredmény született, melyek az ünnepélyes átadáson megtekinthetőek voltak. Felkészítő tanáraik: Dr. Dukon Béláné és Gárdonyi Anikó. 
 
Küngösi rajzverseny 
1. Bocsi Áron, 
2. Kerekes-Bór Jàzmin,
1. Papp Bertalan, 
2. Sulyok Fanni
1. Makai Anna 
2. Bocsi Jázmin
3. Tánczos Olivér
különdij: Németh Màrk, Kovàcs Szimonetta, Pintér Roxana,
1. Schauermann Liza
2. Berecz Vivien, 
különdij: Papp Kevin
 
Gratulálunk valamennyi díjazottnak!
 
Október 26-án Balatonfűzfőn került megrendezésre az úszás Diákolimpia. 
 
Eredményeink: 
II.kcs.fiú 50m mell: Ormai Koppány 3. helyezés
II.kcs.fiú 4x50m gyors váltó: 3. helyezés 
Csapattagok: Pap Olivér, Várady Patrik,Ormai Koppány,Nánássy Torda
IV.kcs.lány 100m hát: Ormai Hanga 1. helyezés
IV.kcs.lány 100m mell: Ormai Hanga  2. helyezés
 
Gratulálunk valamennyi díjazottnak!
 
A hónapot bulival zártuk, október 27-én a felső tagozatosoknak Halloween parti volt a zsibongóban, majd ezt követően kitört az Őszi szünet. 
 
Mindenkinek kellemes pihenést, jó feltöltődést kívánunk!