Mezitlábas ösvény

Elkészült a mezítlábas ösvényünk!

Az Ökoiskolai vállalásunkat Önerőből, szülői támogatással terveztük és valósítottuk meg udvarunk új szórakoztató elemét.

Mindkét udvarrészünkön 5-5 elemes ösvény készült el. Az osztályok különböző anyagokkal töltötték fel a rekeszeket, került bele fenyőtoboz, moha, többféle kavics, homok, fűrészpor és nyírfaágak.

A gyerekek örömmel vették birtokba a jó idő beköszöntével az ösvényt, amelynek különböző felületű anyagai talpunk reflexzónáit stimulálják, így az egész szervezetre jótékony hatást gyakorolnak.

A mezítlábas ösvény hasznosságát Sebastian Kneipp, német természetgyógyász fedezte fel. A különböző felületeken való mezítlábas járás javítja az egyensúlyérzéket, jótékony hatással van testtartásunkra, segít a lúdtalp, valamint a gerincdeformitások kialakulásának megelőzésében.

Aki nélkül, nem valósult volna meg az ösvényünk: Hamar-Kovács Károly! Köszönjük a felajánlott anyagokat és a gondos, precíz munkát! Köszönjük azoknak a szülőknek, gyerekeknek, akik összegyűjtötték, beszerezték a feltöltő anyagokat!

A mozgásfejlesztés játékos módon öröm. Le a cipőt és irány a zoknimentes séta!

Köszönettel:

Pusztayné Nemes Beáta Öko,-fenntarthatóság munkaközösség vezető

Köszönjük Pusztayné Nemes Beáta Öko,-fenntarthatóság munkaközösség vezetőjének a program kidolgozását, megszervezését.